Buikgriep heerst weer in Nederland

Eens in de zoveel tijd is het weer zover en trekt er een griepepidemie over Nederland. We gooien het dan al snel op buikgriep. De term buikgriep is eigenlijk een verzamelnaam voor vele virus of bacteriele infecties die je kan oplopen. De bekendste virussen zijn het Norovirus en het Rotavirus en on de bacteriele aandoeningen kennen we vooral salmonella. Ze zorgen er allemaal voor dat de buik op hol slaat. Zo ben je vaak aan de diarree en hebt last van hevige krampen. Heeft iemand in jouw omgeving last van deze symptomen dan is het over het algemeen zo dat jijzelf ook snel deze symptomen zal krijgen. De incubatietijd van buikgriep is slechts enkele dagen en is het ontzettend besmettelijk.

Buikgriep ontlopen!
We hebben je al verteld dat het moeilijk is om aan buikgriep te ontsnappen. Toch is het wel mogelijk, maar je moet dan wel heel veel aan de hygiene doen. Je zal telkens je handen moeten wassen en ervoor zorgen dat je niet met je handen bij jouw mond in de buurt komt. Heb je in de gaten dat iemand buikgriep heeft blijf er dan enkele meters vandaan om de bacillen te ontlopen. Heb je nog kinderen in huis, zorg dan dat het speelgoed ten alle tijde schoon blijft. Was dus regelmatig het speelgoed. Kinderen stoppen namelijk snel iets in de mond zonder na te denken.

Wat doen als je buikgriep hebt opgelopen?
Je hebt dus een grote kans dat je buikgriep krijgt wanneer iemand in jouw omgeving ook last heeft van buikgriep. Het is meestal een kwestie van even goed uitzieken, buikgriep duurt vaak maar enkele dagen. Wel moet je goed opletten dat je niet uitdroogd. Veel vocht binnen krijgen is dus ontzettend belangrijk. Zie hier meer tips en informatie over buikgriep.

(270)

Geef een reactie