Met het fenomeen haartransplantatie zijn de meeste mensen inmiddels wel bekend, maar heeft u weleens gehoord van gezichtshaartransplantatie? Bij Visus Haarkliniek is het mogelijk deze ingreep te laten uitvoeren. Het is bijvoorbeeld een aanrader voor mannen die een volle baard willen hebben maar die nu niet hebben. Ze maken daar gebruik van de DHI-gezichtshaartransplantatie en in dit artikel zullen we uiteenzetten hoe die ingreep wordt uitgevoerd. Visus haarkliniek is overigens de enige kliniek die de DHI-gezichtshaartransplantatie uitvoert en de behandeling duurt ongeveer 1 dag.

DHI-gezichtshaartransplantatie

Het grote voordeel van de DHI-haarimplantatietechniek is dat deze een 100% natuurlijk resultaat oplevert. De gezichtsharen die worden geïmplementeerd blijven uw hele leven groeien en vallen niet uit en dat is bijzonder te noemen. Het verschil met bijvoorbeeld de MicroFue methode is dat bij de DHI-methode gebruik wordt gemaakt van de DHI Implanter, een speciaal implantatieapparaat dat het mogelijk maakt om zonder het gebruik van sneetjes in de huid de haarzakjes te implanteren. Uw eigen haar wordt als donorhaar gebruikt om te gebruiken op plekken waar de gezichtsbeharing verdwenen is of dunner is geworden.

DHI Implanter

Zoals gezegd worden de haarzakjes met behulp van de DHI Implanter direct geïmplanteerd zonder een incisie in de huid te moeten maken. De haren die groeien in de buurt van het gebied waar geïmplanteerd gaat worden hoeven niet glad geschoren te worden, maar het grote voordeel van deze methode is vooral dat er tijdens de implantatie nauwelijks sprake is van bloedingen. Het DHI-apparaat zorgt voor grote precisie, er is volledige controle over de diepte en de richting van de haarzakjes die worden geïmplanteerd. Al met al is de DHI-gezichtshaartransplantatie een effectieve en veilige methode om gezichtshaar te implanteren.

Behandeling in de praktijk

Na een intakegesprek en een uitgebreid onderzoek kan de behandeling worden gestart. Eerst zullen de haarzakjes uit het donorgebied die zullen worden gebruikt voor de transplantatie worden verwijderd. Meestal worden dan de haarfollikels gebruikt in het gebied achter de oren. Vervolgens worden de zogenaamde Grafts geprepareerd voor dat ze worden geïmplanteerd in het gebied. De arts houdt dan al rekening met de richting van de haargroei en kijkt ook naar de dichtheid van de haargroei in dat gebied, allemaal voorbereidingen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. Als de haren eenmaal zijn getransplanteerd zullen ze na ongeveer 14 dagen uitvallen om 3 maanden verder weer te gaan groeien. De haren die zijn getransplanteerd zullen levenslang blijven zitten.