seo

seo
Door te bloggen voor SEO zorg je voor een betere online vindbaarheid van uw producten en diensten. Publiceer interessante content. Schrijf over je diensten. Licht bepaalde producten uit. Door te bloggen op deze manier vergroot je de zichtbaarheid van uw business.

Betaald bloggen en gast bloggen

Naast deze vormen van bloggen kun je ook zorgen voor meer links met de inzet van een blogbericht. Interessante content voor je doelgroep zal gedeeld worden. Je kunt dan de blogs op je eigen site plaatsen met zekere regelmaat. Google zal dan hoogstwaarschijnlijk de site meer crawlen omdat er met regelmaat nieuwe content verschijnt. Ook de bezoekers zullen je site vaker bezoeken als er regelmatig nieuwe interessante artikelen worden gepost. Tevens kun je content aanbieden op andere relevante websites. Door de juiste woorden te linken werk je aan de vindbaarheid in zoekmachines. Deze vorm van linkbuilding is erg interessant en wordt steeds vaker gebruikt. Blogs posten op andere sites kan op verschillende manieren. Het kan door middel van gast bloggen waarbij je dus content aanlevert en in ruil een link terug krijgt. Daarnaast kun je blogs ruilen met andere partijen en uiteindelijk ook nog betaald een blog plaatsen op andere sites.
Ook kun je bloggen om te laten zien dat je verstand hebt van bepaalde zaken. Blog over je specialiteiten en laat zien wat je expertise is. Dit kun je doen door te bloggen op je eigen site, maar ook op sites van netwerkverenigingen en andere relevante websites.

Blog voor mensen, niet voor zoekmachines

Wil je iets bereiken met je blogartikelen dan is het belangrijk om je te richten op bezoekers en niet op zoekmachines. Blogartikelen kunnen altijd nog iets geoptimaliseerd worden, maar de doelgroep staat voorop.
Ben je op dit moment nog niet actief aan het bloggen, of vind je dit moeilijk? Bekijk eens hoe concullega’s dit gedeelte oppakken. Je kunt veel leren van andere bedrijven die goed bezig zijn met hun online marketingactiviteiten. Leer van de goede dingen en geef er je eigen draai aan.
Deel je blogartikelen via Social Media en nieuwssites. Kopieer teksten niet letterlijk, maar herschrijf de blogartikelen. Zoekmachines houden van unieke en kwalitatieve content. Boei de lezer met je teksten en zorg dat ze interessant genoeg zijn om te delen.