Lekker eten

Heerlijk eten. Wie houdt er eigenlijk niet van? Eten is iets noodzakelijks, maar naast dat is het noodzakelijk is is het ook gewoon lekker. Al heel lang wordt er met eten geƫxperimenteerd want ja je wilt het wel lekker hebben. Er zijn zoveel verschillende restaurants alleen in Nederland. Of beter gezegd in elke stad. Zelfs in de kleinere dorpen heb je sowieso een aantal restaurantjes.

Michelinster

Het is trouwens in de wereld zo’n eetcultuur geworden (al jaren) dat je zelfs Michelinsterren kan krijgen als je restaurant heel goed is. Het is zo’n prestige waar iedere restaurateur van droomt. Er zijn zat goede restaurants die geen Michelinster hebben maar het is toch zo dat iedere restaurateur ervan droomt om ooit zo’n Michelinster te hebben. Het is best grappig dat de Michelinster zo’n reputatie heeft gekregen.

Met andere woorden het is door iedereen inde wereld geaccepteerd dat het echt een status symbool is geworden in de hele wereld. Maar ja niet zo raar want iedereen eet. Of gaat uit eten. Uit eten gaan komt ook steeds vaker voor en de kwaliteit wordt ook elke keer hoger. Mensen krijgen steeds een hogere standaard en verwachten steeds betere kwaliteit eten.

Nieuwe technieken

Er ontstaan ook steeds nieuwe technieken wat koken betreft. Bijvoorbeeld koken sommige koks met liquid nitrogen om bijvoorbeeld snel dingen te laten vriezen. Of om snel ijs te maken. Ze gebruiken ook een smoke machine om eten een extra “rokerige” smaak te geven. En ga zo maar door. Wat ook wel een trend aan het worden is zogenaamde “hartige toetjes”. Toetjes zijn, als je daar normaal aan denkt zoet.

Maar tegenwoordig maken ze dus toetjes die hartig zijn. Zo heb je dus ijs met een bacon smaak… ik bedoel bacon is lekker. En ijs is lekker. Maar die 2 gecombineerd is gewoon geen combinatie. Ā Toetjes horen zoet te zijn. En bacon hoort niet in een ijs smaak. Maar goed als je gewoon lekker kookt voor familie en vrienden dan kan je lekker doen wat je wilt.

In iedere keuken, professioneel of niet heb je goede apparatuur nodig. Want dat maakt het wel allemaal even makkelijker. Stel je voor dat je alles met de hand moet gaan doen. Terwijl je dingen zoals een automatische mixer hebt. Of een machine die alles snijdt voor je.

Er is 1 ding wel makkelijker geworden en dat is het voorbereiden. Met alle moderne apparatuur hoef je geen zorgen maken meer om dingen voor te bereiden.

 

(12)