Samsung Galaxy S4 of de HTC one?

De Samsung Galaxy S4 is alweer een poosje op de markt. En deze telefoon van Samsung doet het enorm goed. De telefoon had 1 van de meeste verkopen ooit tijdens de lancering, en dat is erg goed gedaan van Samsung. Zeker als je weet dat de iPhone van Apple haar grootste concurrent is. HTC heeft inmiddels ook een nieuwe telefoon in dit segment gelanceerd, namelijk de HTC One. Veel mensen overwegen om 1 van deze 2 toestellen aan te gaan schaffen. Lees in dit artikel de verschillen tussen deze toestellen.

Processor is gelijk

Beide telefoons hebben dezelfde processor geïnstalleerd. Het betreft een Qualcomm Snapdragon om precies te zijn. Er is echter wel 1 klein verschil. Samsung heeft deze processor geklokt (softwarematig ingesteld) op 1,9 GHz, en HTC heeft er voor gekozen om de processor op 1,7 GHz af te stellen. Dit zou theoretisch natuurlijk iets moeten schelen, maar in de praktijk is het amper merkbaar. Mogelijk heeft HTC haar software beter afgesteld op deze instellingen en daardoor is het niet merkbaar.

Maar 4 megapixel camera op de HTC one?

De HTC one heeft slechts een 4 megapixel camera aan boord. Met al het geweld aan megapixels de laatste jaren in de smartphone markt lijkt dit in eerste instantie vrij weinig. Ter vergelijking: De Galaxy S4 heeft een camera met maar liefst 13 megapixels tot zijn beschikking. De camera op de HTC is echter best goed. Deze is voorzien van zogenaamde Ultrapixel techniek, en hierdoor wordt er veel meer licht opgevangen door de pixels in de camera. Hierdoor kun je met minder pixels mooiere foto’s maken. Deze techniek zou in theorie tot 4 keer meer licht op moeten kunnen vangen. Dus is eigenlijk vergelijkbaar met een 16 megapixel camera (theoretisch). In de praktijk blijkt de camera toch niet zo heel erg goed. In vergelijking met de Galaxy S4 maakt hij aanzienlijk minder scherpe foto’s. Toch is de camera best goed, maar hij verliest op dit vlak van de Galaxy S4.

Welke moet ik nemen?

Er zijn verder weinig verschillen tussen deze toestellen. De HTC is iets beter afgewerkt dan de Galaxy S4, de achterkant is bijvoorbeeld van aluminium gemaakt i.p.v. plastic. In de praktijk voelen de telefoons ongeveer even snel aan. De HTC is ook qwa prijs ongeveer gelijk aan de Samsung. Veel mensen zullen de telefoon in combinatie met een Samsung Galaxy S4 abonnement gaan bestellen, en in dat geval verschilt de prijs vaak weinig.

 

(27)

Geef een reactie