De zomer staat om de hoek en met dit heerlijke weer blijf je natuurlijk niet binnen zitten. Nederland kent namelijk genoeg activiteiten die je op een dag kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan pretparken, musea of dierentuinen. Maar, welke plekken vallen er precies binnen deze drie gelegenheden? Hieronder lees je verschillende mogelijkheden om jouw dagjeuit perfect in te vullen!

 

Pretparken

Wanneer het lekker weer is, is een dagje naar een pretpark geen slecht idee. Nederland kent namelijk genoeg leuke pretparken die goed te bezoeken zijn met lekker weer. Het bekendste pretpark in Nederland is toch wel de Efteling, met maar liefst 5,3 miljoen bezoekers per jaar. Andere leuke pretparken zijn Walibi Holland, Duinrell, Slagharen, Familiepark Drievliet of Avonturenpark Hellendoorn. Sommige pretparken hebben ook een eigen thema, wat het aanbod nog diverser maakt.

 

Musea

Nederland kent ook genoeg leuke en zeer interessante musea, met allemaal hun eigen onderwerpen. Het bekendste museum van Nederland is het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Rijksmuseum kent veel verschillende soorten onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis van Nederland en verschillende schilderijen van bekende kunstenaars. Nederland kent veel meer leuke en interessante musea, zoals het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, het Nationaal Militair Museum, Museum Volkenkunde en Naturalis. Musea kun je eigenlijk altijd wel bezoeken, weer of geen weer.

 

Dierentuinen

Een dierentuin bezoeken is een leuke buitenactiviteit. Verschillende dieren lopen in de buitenlucht en met lekker weer is dit natuurlijk ideaal! Leuke dierentuinen om te bezoeken zijn Burgers’ Zoo Arnhem, Ouwehands Dierenpark, Diergaarde Blijdorp, ARTIS, de Apenheul, het Dolfinarium en Vogelpark Avifauna. Dierentuin Diergaarde Blijdorp heeft maar liefst 1,5 miljoen bezoekers per jaar, wat deze dierentuin de meest bezochte dierentuin van Nederland maakt.