kookhuis

Iedereen die een huis huurt om daar zijn vakantie door te brengen, kan meestal vertrouwen op de apparatuur in de keuken, die vaak hetzelfde is als thuis. Van een kleine lepel tot een grote kookpot, meestal is alles voorhanden. Zeker in de wat duurdere vakantiehuizen en villa’s tref je in veel gevallen een mooie keuken met kookeiland aan.
Controleer of het keukengerei van goede kwaliteit is. Let op kwaliteit en dat de toestellen goed in de hand liggen. De handvatten van messen, schillers, etc. dienen zo te zijn ontworpen dat je geen verkrampte vingers krijgt als je een uur met hetzelfde apparaat werkt. Het handvat mag zeker niet te dun zijn en je hand moet er comfortabel omheen passen. Het gewicht van het werktuig moet goed uitgebalanceerd zijn.

Eigen keukengerei meenemen

Het is anders als je je eigen keukengerei mee moet nemen, van lepels tot koksbuisjes tot pannen. Hoe beter je jezelf uitrust, hoe minder stress je hebt bij het koken en hoe beter het eten daarna smaakt. Zorg er ook voor dat je kokskleding bij je hebt.
De meeste keukens in de vakantiehuizen zijn uitgerust met een elektrisch of gasfornuis. Om echt aan de slag te kunnen heb je echter ook verschillende maten pannen en potten nodig en eventueel ook een allessnijder voor toaster. Het kan ook een goed idee zijn om wat lege containers mee te nemen, zoals blikken, potten en containers met een dispenser voor het bewaren van suiker, zout en peper en andere losse kruiden.

Koop goede messen

Koop alleen messen als ze prettig in de hand liggen en goed uitgebalanceerd zijn. De omtrek van het handvat moet passen bij de hand en vingers. Het materiaal van het handvat moet u comfortabel lijken. Met een aanzetstaal kun je het lemmet van het mes weer rechttrekken. Messen kunnen alleen geslepen en geslepen worden met een diamantstaal of wetsteen. Een goed mes maakt het werk makkelijker.

Veilig koken

Hoe intensiever en aandachtiger u de keuken inricht, hoe minder stressvol u kunt koken. Bovendien, hoe beter voorbereid je je voelt, hoe zekerder je je voelt. Als je hulp wilt in de keuken, zorg dan dat er verband aanwezig is voor eerste hulp. Iedereen die zich verplaatst en in de keuken werkt, is niet alleen verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid, maar ook voor die van degenen die helpen met koken. Daarom is het belangrijk om elk klein ding in de keuken te controleren om er zeker van te zijn dat het onbeschadigd is. Niet alleen bij messen bestaat kans op letsel, maar ook bij glazen met een barst of platen waarvan een hoek is afgebroken.