hotel diever

Ondanks de coronacrisis in Nederland blijven de mensen nog steeds op vakantie gaan. We gaan wel steeds vaker in eigen land op vakantie, lekker naar het strand of een hotel boeken in Drenthe of Overijssel na een mooie wandeling door de bossen. Het voordeel dat tegenwoordig zowat elk soort vakantie online te boeken is en dat daar ook ervaringen over geschreven worden. Mensen worden kritischer en vinden het belangrijk dat alles naar wens is. Daarom kijkt men steeds meer naar de ervaringen en reviews van hotels, vervoer, pakketreizen etc. om geen ongewenste bevindingen te ervaren. We lichten een aantal websites uit.

Beoordelingswebsites

Ervaringenreview.nl: beoordelingen van alle grote online reiswebsites. Beoordelingen worden gegeven op basis van 5 sterren waarbij ze allemaal duidelijk onder elkaar staan. Het is ook eenvoudig om te registreren en een beoordeling te plaatsen.
Zoover.nl: een van de bekendste vakantie beoordelingswebsites. Vele beoordelingen van accommodaties over de hele wereld. Verder is er ook informatie over de bestemmingen te vinden met foto’s.
Trustpilot.nl: vergelijkbaar met de website ervaringenreview.nl. Duidelijke weergave van de score op basis van 5 sterren/cijfer 1/10. Je kan ook zien hoeveel ervaringen een persoon heeft achtergelaten.
Tripadvisor.nl: voornamelijk hotelbeoordelingen. Het handige is dat het tegelijkertijd een forum is waardoor bezoekers met elkaar kunnen communiceren en specifieke vragen kunnen stellen aan elkaar.
Op websites zoals hotels.com of booking.com waar accommodaties te boeken zijn kunt u ook beoordelingen terugvinden.

Belangrijke tips

Waar je op moet letten bij het beoordelen van ervaringen en wat vind je zelf belangrijk? Over het algemeen zijn mensen sneller geneigd om een beoordeling te plaatsen na een negatieve ervaring. Houd er dus rekening mee dat er meer positieve ervaringen zijn dan je denkt.
Een negatieve ervaring hoeft niet per se voor u ook negatief te zijn. Dit kan te maken hebben dat het subjectief is. Het eten is voor de een niet lekker maar voor de ander wel.
Verder kan het gebrek aan informatie op de website ook doorslaggevend zijn. Voor jou was het een perfecte vakantie maar voor iemand in een rolstoel niet als het geen rolstoelvriendelijk hotel is. Let daarom op de kleine lettertjes. Sommige hotels kunnen ook in een verbouwing zitten. Dat is ook niet prettig als je vakantie bent.
Beoordelingen kunnen ook nep zijn. De eigenaar van een hotel kan zelf ook een aantal beoordelingen plaatsen om zo een hoger cijfer te scoren. Als je het niet helemaal vertrouwd en voor hetzelfde hotel op andere beoordelingswebsites negatieve ervaringen leest dan weet je genoeg. Probeer een hotel uit te kiezen met vele beoordelingen om een evenwichtig beeld te krijgen.