De digitale weegschaal is ten opzichte van de vroegere mechanische weegschaal van vroeger een grote verbetering. De digitale nummers zijn meestal groot en goed leesbaar voor de gebruiker. Verder zijn digitale weegschalen ten opzichte van mechanische weegschalen vele malen nauwkeuriger. Het enige nadeel van digitale weegschalen is dat ze batterijen nodig hebben. Echter veel digitale weegschalen zijn zo nauwkeurig dat deze, afhankelijk van welke weegschaal je hebt, soms maar één keer per jaar vervangen hoeven te worden.

Wat kost een digitale weegschaal?

Toen de digitale weegschalen pas in opkomst waren, waren deze nog erg duur. Tegenwoordig vallen de prijzen echter erg mee, afhankelijk van hoeveel functies de weegschaal heeft. Een digitale badkamerweegschaal die alleen gewicht meet heb je al voor minder dan 50 euro. Er zijn echter ook meer geavanceerde weegschalen zoals bijvoorbeeld de revolutionaire Withings weegschaal. Deze laatste is digitaal, beschikt over draadloze connectiviteit met smartphone en computer en meet gewicht, vetpercentage, temperatuur, hartslag en luchtkwaliteit. Deze gegevens communiceert de withings weegschaal naar een app waar je alle gegevens overzichtelijk kunt inzien en bijhouden. Deze weegschaal is uitermate geschikt voor mensen die veel sporten en hun conditie willen bijhouden. Naast de Withings weegschaal heb je ook de withings Pulse armband die je in combinatie met de weegschaal kunt gebruiken. Dit is een activiteitentracker die je stappen telt, de afgelegde afstand en verbruikte calorieën. De Withings weegschaal kost zo’n 150 euro.

Waar kun je een digitale weegschaal krijgen

Digitale weegschalen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Ze zijn veelal te verkrijgen in online sport en fitness winkels . De prijs is zoals gezegd meestal afhankelijk van de hoeveelheid mogelijkheden.

Garantie

Zorg ervoor dat als je een dure digitale weegschaal koopt, dat er garantie op zit. Met garantie kan deze namelijk kosteloos gerepareerd of vervangen worden wanneer dat nodig is.

Tenslotte

Een digitale weegschaal moet aansluiten op jou behoeften. Bedenk dus van tevoren welke functies je nuttig vindt en welke je echt gaat gebruiken. Zoek daar vervolgens een weegschaal bij. Over het algemeen geldt, hoe meer functies, hoe duurder de weegschaal.

Geef een reactie