Waarom we betalen voor onze energie

Veel mensen weten dit niet, maar de reden waarom we betalen voor onze energie kan terug geleidt worden ongeveer naar 1878. Wat was er zo speciaal aan dit jaar? Dit jaar was de start van Thomas Edison. Edison stond bekend om het uitvinden van het “elektrisch” licht. Maar dit is niet waar. Thomas Edison vond eigenlijk niets uit, in plaats daarvan was het een hele gehaaide en slimme zakenman.

Namelijk rond dezelfde tijd leerde hij een uitvinden kennen. Namelijk Nikola Tesla. Deze man was een genie. Eigenlijk bijna alles wat we hebben en waar we van genieten (zoals wifi, radio, draadloze apparaten) en nog veel meer had Tesla al “uitgevonden” in de jaren 1800-1900. Heel erg knap als je zo denkt. Hoewel de uitvindingen toen nog niet waren zoals ze nu zijn had Tesla wel de voorlopers en de theorieën bedacht en op papier gezet.

Een geniale uitvinder

Toen Edison Tesla leerde kennen zag hij zeker mogelijkheden. Tesla had namelijk veel patenten op veel verschillende dingen. Echter Tesla was een uitvinden en gaf niets om beroemdheid of geld.  Naast de voorlopers voor onder ander wifi had Tesla ook een manier uitgevonden om mensen gratis energie te geven. Hoe precies weten de wetenschappers nog niet precies. Maar pas nu zijn wetenschappers ermee bezig. Edison was geen uitvinder maar hij was een hele goede en slimme zakenman.

Edison zag een manier om Tesla zijn patenten aan hem te verkopen voor letter een appel en een ei. Zo deed Edison dat met veel dingen. Zo had hij allerlei slimme mensen voor zich werken terwijl hij de ideeën van andere mensen liet uitwerken. Je kan natuurlijk zeggen en denken wat je wilt, maar in dat opzicht was hij wel een genie.

Nu jaren later

Nu jaren later hebben we dus aan Edison te danken dat we moeten betalen voor onze energie. Kan je een wereld voorstellen waar we dat niet hoeven te doen? Nu zijn er gelukkig wel allerlei sites en bedrijven die alles netjes en overzichtelijk op een rijtje hebben gezet. Maat ook waar je mee kan doen met acties. Als je toch moet betalen waarom niet gebruik maken van cashback acties zoals die van Nuon?

Maar misschien wil je dat niet en wil je eens goed uitzoeken welke je wel wilt, in dit geval kan je ook hier eens kijken om energie te vergelijken. Het is wel handig dat je niet te veel betaald voor je energie. Mocht er ooit een manier worden gevonden om toch gratis energie te krijgen mogen we Tesla wel dankbaar zijn daarvoor.