Als je kinderen hebt is het super leuk om een kinderfeestje te geven als ze jarig zijn. Het is vaak echter lastig in te schatten wat alle kinderen leuk zullen vinden. In dit artikel kun je een aantal tips vinden over het organiseren van een leuk kinderfeestje. Je kinderen zullen je dankbaar zijn!

Praktische zaken vaststellen
Als eerste is het belangrijk om een datum en tijdstip vast te stellen. Er is een groot verschil tussen de invulling van een kinderfeestje dat bijvoorbeeld van 15:00 tot 17:00 duurt en een kinderfeestje waarbij de kinderen ook blijven slapen. Over het algemeen is het voor jonge kinderen genoeg als het feestje een paar uurtjes duurt. Zodra kinderen ouder zijn zou je het feestje kunnen verlengen met een nachtje. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel kinderen er komen. Nodig je de hele klas uit of zijn het bijvoorbeeld maar vijf vriendjes/vriendinnetjes? Dit kun je deels door je kind laten bepalen en daarnaast kun je kijken door wie jouw kind uitgenodigd is op kinderfeestjes. Vervolgens stel je de locatie vast en kun je de kinderen ruim van te voren uitnodigen.

Activiteiten
Het leukste deel van het organiseren van het kinderfeestje is het bedenken van de activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld spelletjes doen, een goochelaar laten komen of een ballenbak met ballenbak ballen huren. Ook een verkleedpartij valt vaak goed in de smaak. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je activiteiten verzinnen. Voor iets oudere kinderen is het bijvoorbeeld ook vaak leuk om naar een bowlingbaan te gaan of een workshop te doen. Let er dan wel op dat je voldoende begeleiding en vervoer hebt.

Kosten
Uiteraard is het vaak zo dat een kinderfeestje dat thuis gevierd wordt goedkoper is dan wanneer je buiten de deur iets gaat doen. Echter hangt dit ook van de activiteiten af. In principe kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil, voor elk budget is er een kinderfeestje te organiseren. Ouders denken tegenwoordig dat het allemaal zo groot en spectaculair mogelijk moet, maar dat is helemaal niet zo. De belangrijkste ingrediƫnten zijn en zullen altijd blijven: vriendjes/vriendinnetjes, spelen en taart. Hoe je deze elementen in het kinderfeestje verwerkt is aan jezelf en natuurlijk afhankelijk van budget. Het is echter niet zo dat je andere kinderfeestjes moet zien te overtreffen. Elk feestje is leuk op zijn eigen manier. Kinderen vinden het al lang goed als ze het naar hun zin hebben, en daar gaat het allemaal om.

Tip

Verras je kind met een spiderman pak – van Spidermanshop.nl

Geef een reactie