Mode

Mode, dagelijks zijn er duizenden mensen er mee bezig. Sommige mensen doen het voor de lol, omdat ze het leuk vinden. Anderen zijn professionals en verdienen er hun geld mee. Maar mode is een heel breed begrip. Tenslotte veranderd de mode elke keer. Maar wat je wel ziet is dat dat bepaalde dingen wel weer terugkeren. Als je naar de jaren 60 en de jaren 70 kijkt dan waren de strakke broeken en de “hippie” kleding stijl in. Iedereen droeg dat. Dan de jaren 80 was de mode weer heel anders. En de jaren 90 en ga zo maar door. Echter zie je de afgelopen jaren weer bepaalde stijlen en kleding weer terugkomen.

Mode wat terugkomt

Wat eerst “uit de mode” was is weer in. Maar het verschilt ook per land. Sommige landen hebben een bepaalde mode stijl waar andere mensen weer van denken “dat is best apart”. En natuurlijk zijn er zat designers die steeds iets bedenken wat “mode” is. Hoewel veel mensen soms denken wat is dat voor iets? Soms gaan sommige mode designers best ver in hun mode idee. Soms is het best raar en apart wat ze verzinnen. En soms denk je is dit mode?

Er wordt echter super veel geld uitgegeven in de mode wereld. Sommige kledingstukken gaan voor duizenden tot honderdduizenden euro’s. De shows kosten wel miljoenen en de modellen moeten ook betaald worden. Maar het is geen makkelijk leven. Veel mode designers die starten en dromen om super beroemd te worden en aanzien te krijgen halen het nooit. En er zijn veel mensen die model willen worden en op de catwalk willen lopen maar er is maar een klein percentage wat het daadwerkelijk haalt.

Kleding is belangrijk vinden veel mensen. Je moet je kleden wat past bij de situatie. Natuurlijk zijn er sommige dingen wat gewoon moet. Omdat het netjes is en gewoon past. Denk maar aan een begrafenis. Of een bruiloft. Dan wil je je ook wel kleden wat past bij de situatie. Maar in het dagelijks leven is het toch anders voor de meeste mensen. Kleding is trouwens niet het enige wat terugkomt qua mode. Kettingen, ringen en armbanden die eerst uit de mode waren komen weer terug. Of zijn weer terug.

Het is best grappig als je er aan denkt. Dat mensen eerst iets stom of raar vinden maar als het “in de mode” is dan vinden ze het geweldig. Dus draag gewoon wat je wilt waar je je goed in voelt. Dat is het beste.