Speel de viool zoals Andre Rieu

Verbreed jouw muzikale talent met bladmuziek

Wil jij net als de grote sterren van deze aarde beter leren spelen op de viool? Dan hoef dat helemaal niet zo lastig te zijn, er zijn namelijk meerdere wegen waarop jij jouw kunsten op de viool kunt verbeteren. Zo is er bladmuziek voor de viool, hiermee kun jij snel jouw muzikale kunsten sterker maken. Andre Rieu is een bekende violist die over de gehele wereld op zijn geliefde instrument speelt. Sterker nog, hij is er ontzettend rijk mee geworden, meneer Rieu is namelijk enkele jaren de best verdienende Nederlandse artiest geweest. Zijn vaardigheden en ongekende muzikale talent heeft hij gecombineerd met een dosis humor en een perfecte samenwerking met andere muzikanten. Dit heeft erin geresulteerd dat hij een vooruitstrevende violist is.

 

Bladmuziek voor de viool

Gelukkig voor jou is er bladmuziek verkrijgbaar die voor de viool kan worden gebruikt, zo zijn er speciale muziekboeken die jou leren spelen als Andre Rieu. Ook zijn muziek is als bladmuziek verkrijgbaar, zo kun jij één op één de muziekstukken naspelen en zo zeker zijn dat jij net als Andre Rieu een stuk tot in perfectie kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan zijn prachtige nummer ‘The second waltz’, wat inmiddels over de gehele wereld bekend is. Andre Rieu past in principe in het rijtje van bekende componisten, denk aan Mozart, Chopin en Beethoven. Hij kan ook prima aan dit rijtje toegevoegd worden. En jij kunt perfect leren hoe hij al deze muziekstukken speelt, het is allemaal gedocumenteerd op de stukken bladmuziek voor de viool.

 

Word jij de volgende Andre Rieu?

Als jij genoeg tijd investeert in het bespelen van de viool kun jij een heel eind komen, denk bijvoorbeeld aan minimaal twee uur per dag. Maar ook als jij dagelijks minder tijd wilt investeren kun jij nog grote stappen maken. Andre Rieu oefent zelf meerdere uren per dag, maar ook hij is met een kleine start begonnen. Jij loopt al een flinke stap vooruit, want jij kunt dankzij zijn bladmuziek achterhalen wat zijn speelstijl is. Aan de hand hiervan kun jij ook een eigen speelstijl creëren welke aanliggend is aan die van Andre. Het resultaat is dat jij prachtige muziekstukken kunt spelen, welke jij wellicht in de toekomst ook nog zelf kunt gaan componeren. Start daarom snel met bladmuziek voor de viool, want jij zult er ontzettend veel voordelen mee behalen. Het helpt niet alleen op korte termijn aan een betere muziekontwikkeling, maar ook op lange termijn. Wellicht ben jij dan wel over 20 of 30 jaar de nieuwe Andre Rieu, en kun jij net als Andre toegevoegd worden aan het lijstje van wereldveranderende componisten.

(26)

Geef een reactie