Om een goede motivatiebrief te schrijven, is het van belang om een motivatiebrief voorbeeld te gebruiken. Het gebruik van een voorbeeld is vooral handig om te weten wat er in de brief moet komen te staan. In een motivatiebrief voorbeeld staat de inhoud van de brief duidelijk geordend waardoor het voor u makkelijker is om de informatie in de juiste volgorde te plaatsen.

Wat moet er in de motivatiebrief komen te staan?

Het is belangrijk om u persoonlijke gegevens duidelijk in de brief te vermelden. Deze persoonlijke gegevens bevatten voornamelijk uw naam, adres en geboortedatum. Er zijn ook andere gegevens die u niet in het motivatiebrief voorbeeld zult aantreffen maar wel belangrijk zijn voor u. Deze plaatst u ook in de brief. Dit kan bijvoorbeeld de datum van afstuderen zijn maar ook het volgen van extra opleidingen of cursussen. Daarnaast geeft u een korte beschrijving van wat u tot nu toe gedaan heeft. Zo’n beschrijving bevat enkel feiten.

Vervolgens geeft u in de motivatiebrief aan waarom u solliciteert voor de functie en waarom u geschikt bent voor de desbetreffende functie bij het bedrijf. U dient te beargumenteren dat de inhoud van de functie aansluit bij uw leerdoelen. U kunt vervolgens, volgens een voorbeeld van een motivatiebrief, een beschrijving geven van uw persoonlijke activiteiten zodat de werkgever inzicht kan krijgen in hoe u bent als persoon. Dit is vaak een voordeel omdat een goede persoonlijke indruk ervoor kan zorgen dat de werkgever voor u kiest en niet voor iemand anders. Het is van belang in de motivatiebrief bescheiden maar toch zelfverzekerd over te komen. Dit is vaak een uitdaging.

Voorbeelden kunt u onder ander vinden op:
http://www.motivatiebriefvoorbeeld.net
http://www.motivatiebriefvoorbeeld.com

En op nog vele andere sites wanneer u hiernaar zoekt binnen Google.

Geef een reactie