Steeds meer mensen kiezen er voor om een openhaard aan te schaffen. Waarom ook niet? Het is enorm lekker in de winter, het is ontspannend, heeft een gezellige sfeer en geeft enorm veel warmte. Al met al allemaal goede redenen om een openhaard aan te schaffen. Indien je een openhaard gaat aanschaffen is een onmisbaar onderdeel natuurlijk het openhaardhout. Zonder dit hout kun je de openhaard niet aansteken. Maar welk hout heb je nodig?

Openhaardhout

Er zijn diverse soorten openhaardhout verkrijgbaar. Hierbij kun je onder andere denken aan essenhout, elzenhout, eikenhout en berkenhout. Alle vier de soorten hout hebben weer andere voordelen en andere kenmerken. Op basis van deze kenmerken en voordelen maken mensen de keuze uit de openhaardhout soorten. Iedereen geeft weer zijn voorkeur aan een andere soort. Deze soorten hout zijn op veel internet websites te vinden. Tevens zijn er ook een aantal winkels die haardhout verkopen.

Accessoires

Wanneer je een openhaard hebt aangeschaft is het belangrijk om openhaardhout aan te schaffen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere accessoires verkrijgbaar die handig of leuk kunnen zijn. Hierbij kun je denken aan aanmaakhout, ruitenreiniger, geur aanmaakhout, aanmaakblokjes, aanmaakkrullen, een openhaard set, openhaardscherm, haardhoutbak, vuurschaal en ga zo maar door. Welke accessoires er nodig zijn hangt af van een aantal factoren. Zo moet er gekeken worden naar het soort kachel dat men heeft en het soort openhaardhout dat er wordt gebruikt. Sommige soorten hout steken gemakkelijk en snel aan, terwijl bij andere soorten hout een aanmaakblokje of aanmaakhout handig kan zijn.

Prijzen openhaardhout

Een niet geheel onbelangrijke eigenschap bij het aanschaffen van openhaardhout is de prijs er van. Hoeveel openhaardhout kost hangt uiteraard af van het soort hout dat men aanschaft. Zo is eikenhout over het algemeen vaak duurder dan andere soorten. Ook hangt de prijs af van de hoeveelheid die men aanschaft.

Geef een reactie