Lang onderweg

Als vrachtwagen chauffeur ben je soms lang onderweg. Sommige chauffeurs kiezen om alleen in Nederland te rijden maar de meeste zijn lang onderweg soms weken per rit. Dan gaan ze naar het buitenland. Soms moeten ze zelfs met de boot ergens naar toe. Die dagen, weken kunnen best eenzaam zijn. En gezond eten zit er al helemaal niet bij. Naast dat het best eenzaam kan zijn, zeker als je een familie hebt zijn er ook mensen die het ook prachtig vinden.

Lekker op de weg, lekker je eigen ding doen. Je kan best veel zien onderweg en zo kom je nog op plaatsen zoals Finland. Natuurlijk is het geen vakantie en je moet je houden aan een planning. Maar ondanks dit zijn er mensen die dit heerlijk vinden. Sommige nemen zelfs een huisdier mee. Een hond of zelfs een kat. Die reizen dan gezellig mee met de chauffeur. Dan heb je in ieder geval wat gezelschap.

Geen makkelijk werk

Het is geen makkelijk werk, je moet de routes uit je hoofd leren kennen en weten waar alles precies zit zoals sluipweggetjes mocht dat nodig zijn. Dan als je eenmaal bent aangekomen bij je eerste bestemming moet je alles snel uitladen. Hoewel met de jaren leren de meeste chauffeurs dat het niet nodig is om te “haasten”.  Natuurlijk heb je een planning waar je aan moet houden maar dat stressen om te zorgen dat je op tijd bent hebben de meeste niet meer.

Het is niet zo raar dat de meeste chauffeurs aankomen tijdens dit werk. Lang onderweg, raar en “slecht” eten want koken komt niet echt voor en je zit de meeste tijd van dit werk. Natuurlijk proberen sommige chauffeurs wel gezond te eten door bij restaurants geen broodje bal of kroket te bestellen. Maar dit is wel duur op den duur. Sommige hebben nemen zelf een gasflesje en een pannetje mee zodat ze zelf eten kunnen bakken.

Overvallers

Hoewel dit werk meestal wel rustig is kan het ook gevaarlijk zijn. Je hoort toch verhalen dat chauffeurs onderweg worden overvallen. Of als ze ergens geparkeerd staan en slapen dat hun vracht wordt gestolen. In dit geval kan het handig zijn een hond mee te hebben. Veel dieven doen niet zo snel iets als ze worden opgemerkt. Of als er een hond achter ze aan komt rennen.

Ondanks alles vinden mensen dit toch leuk werk. Het is hard werken maar tijdens de rit heb heb je het lekker rustig. Muziekje aan en gaan met die banaan.