Het zal je niet ontgaan zijn: Nederlands voetbal viert zijn hoogtijdagen. Vorige week vierde supporters de overwinning van Feyenoord en vanavond is het hopelijk de tijd voor Ajax om een zege binnen te halen. Na een zeer lange tijd afwezig te zijn geweest en de geruchten van faillissement te hebben doorstaan, is het de Nederlandse club gelukt om in de finale van de Europa League te staan. Vanavond is de allesbeslissende wedstrijd en men kan niet wachten. Supporters kunnen hun geluk niet op: Nederlands voetbal is back in business.

Door al deze ontwikkelingen kan ik begrijpen dat je innerlijk Davy Klaassen staat te popelen om een balletje te trappen. Daar heb je natuurlijk, buiten een bal en enige lenigheid, ook een goed veld voor nodig. Een grasveld van hoge kwaliteit. Nu kan je natuurlijk de ruimte in je achtertuin gaan bezaaien en wachten tot het gras gaat groeien, maar dan is er voorlopig nog geen voetbalgras. Dan is er nog iets makkelijkers: graszoden kopen!

Graszoden

Bij het aanleggen van een grasmat kan je kiezen uit het inzaaien van de aarde of het leggen van graszoden. Een graszode is een stuk opgerold gazon met gras, aarde en de wortels van het gras. Denk aan een ‘grastransplanatie’. Het wordt gebruikt om snel en gemakkelijk verschillende gazons aan te leggen. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt in een aantal verschillende gazons. Zo heb je een speelgazon voor kinderen, siergazon voor niet intensief gebruik en een sportgazon. Deze laatste is uitermate geschikt voor een intensief gebruik.

De voor- en nadelen van graszoden

Het aanleggen van een graszode heeft een aantal voordelen. Het gras is vaak van hoogwaardige kwaliteit en zonder onkruid. Snelheid is ook een voordeel. Waar het lang duurt voordat het gras bruikbaar is wanneer je het zaait, is het leggen van graszoden een stuk sneller. Binnen 14 dagen heb je al een nieuw, volledig bruikbaar gazon. Het is tevens vrij gemakkelijk in de onderhoud.

Maar eerlijk is eerlijk, er hangt ook een prijskaartje aan. Het leggen van graszoden is wel iets duurder dan het zaaien van gras. Veel verschil is er niet, en je betaalt tevens voor kwaliteit.

Maar waar kan ik graszoden kopen?

Wanneer je een eigen voetbalveld wilt aanleggen en nu nog mee wilt doen met de grootste helden, is het verstandig om graszoden te leggen van goede kwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld bij graszodenkopen.nl, waar je gemakkelijk een snel de juiste m2 aan graszode kan bestellen.

Dus stappenplan voor de rest van de dag:

  1. Ga naar graszodenkopen.nl en bestel je eigen grasmat;
  2. Koop die bal;
  3. Doe die stretchoefeningen;
  4. Wanneer alles bij elkaar komt: schop die bal en veel plezier!