Een opspringend steentje dat van de weg tegen uw autoruit aankomt en een sterretje of barst creëert is natuurlijk heel vervelend. Wanneer u slechts een sterretje in de ruit heeft kunt u de ruit meestal nog vrij gemakkelijk laten repareren. Wanneer er echter een grotere barst in de ruit zit is het soms noodzakelijk dat de autoruit vervangen wordt.

De autoruit vervangen kunt u natuurlijk altijd bij een autoruit specialist laten doen. Vooral wanneer u weinig kennis van auto’s hebt en niet handig bent is dat waarschijnlijk de beste oplossing. Wanneer u wat meer kennis van auto’s hebt is de autoruit vervangen ook eigenhandig te doen. Of u het nu zelf wilt doen of de ruit door een specialist laat vervangen, om u een idee te geven van hoe het vervangen van een autoruit in zijn werk gaat vind u hieronder een beschrijving van het gehele proces:

Als eerste worden de achteruitkijkspiegel en de ruitenwissers gedemonteerd. Vervolgens wordt de interieurverwarming-ventilatie goed afgeplakt zodat er geen glasscherven in kunnen komen. Nu is het belangrijk dat er goed wordt gecontroleerd of de pakking nog goed is. Wanneer deze bijvoorbeeld scheuren bevat moet deze eerst worden vervangen. Zodra de pakking is gecontroleerd wordt er een mes in het rubber gezet. Met dit mes kan vervolgens voorzichtig het glas uit het rubber worden gedrukt. De autoruit kan er nu voorzichtig uit worden geduwd. Dit kan het beste gedaan worden door vanaf de passagiersstoel een voet tegen de ruit te zetten. Een tweede persoon kan de ruit nu van buitenaf opvangen. Nu moet het frame eerst roestvrij worden gemaakt voordat de nieuwe ruit erin gaat. Een nieuwe pakking wordt om de nieuwe ruit heen gedaan en er wordt wat afdichtingsmiddel aan de onderkant van de autoruit gesmeerd. Aan de bovenkant en buitenkanten van het rubber wordt een kleine hoeveelheid vaseline gesmeerd. Nu kan de nieuwe ruit erin worden geplaatst en is de autoruit vervangen.

Geef een reactie