We hebben het altijd druk. Druk, druk en nog eens druk. In de maatschappij waarin we leven zijn we continu bezig met allerlei dingen. Of je nu thuis bent, op werk of je hebt je eigen onderneming. Het maak eigenlijk niet uit. Er worden namelijk allemaal dingen verwacht van ons, op privé gebied en op werk gebied. Maar ja wie heeft er tegenwoordig nog tijd?

Of je nou een baan hebt als planner of je bent een project manager. Je begint met een eigen onderneming of je hebt al een onderneming die aan het groeien is. Er komt namelijk zoveel bij te kijken en vaak wordt het onderschat wat voor tijd het kost. Natuurlijk weet je ergens in je achterhoofd dat je dingen moet plannen. Je moet dit nog doen en oh ja de administratie en heb ik al die ene klant teruggebeld? Samen met je team moet je veel dingen doen en iedereen heeft zijn of haar eigen rol hierin, echter ben je wel degene die het overzicht moet houden en verantwoordelijk bent voor de planning.

Soms zie je door de bomen het bos gewoon niet meer. Gelukkig ben je nooit te oud om te te leren. Er zijn mensen, coaches die je kunnen leren om beter met “tijd”om te gaan. Je kan ook mensen inhuren die bepaalde taken voor je doen buiten je eigen team. Zoals een boekhouder. Maar goed die mensen kosten wel weer veel geld. Iets wat je nog niet echt hebt. Je wilt zeker investeren maar het moet wel rendabel zijn.

Natuurlijk zijn er toch dingen die je zelf kan doen. Neem de tijd en spreek af met jezelf dat je dit ook gaan doen.

  • Neem elke dag 1 uur voor jezelf om de administratie te doen
  • Schrijf duidelijk een plan met alle rollen voor alle teamleden
  • Stuur wekelijks en dagelijks een email aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn
  • Bel de leden van je team om dingen duidelijk te bespreken
  • Plan maandelijks een meeting om alles goed en duidelijk te kunnen bespreken en om concrete afspraken te maken

Je hebt nu de tijd nog maar terwijl je groeit merk je dat je toch dingen makkelijker en efficiënter wilt hebben. Misschien toch extra mensen in gaan huren? Of je werkt voor een bedrijf als planner en heb je eigenlijk geen tijd om iedereen te mailen en te bellen, meetings in te plannen om iedereen op de hoogte te stellen. Maar het is uiteindelijk heel erg simpel. Tijd kost geld. En je wilt eigenlijk zo goed en efficiënt mogelijk alles kunnen regelen.

Want hoe minder moeite en tijd dingen kosten hoe meer je die tijd weer kan besteden aan andere dingen die je weer tijd en uiteindelijk meer geld gaat opleveren. Er zijn tegenwoordige gelukkig allemaal tools die ons het leven weer iets makkelijker maken. Maar naast dat het snel, makkelijk en efficiënt moet zijn is het ook wel handig als je niet blut raakt van de prijzen. Gelukkig is er een goed en betaalbaar alternatief.

Dus als je besluit een softwarepakket te gebruiken wat ervoor kan zorgen dat je meer tijd overhoudt en je leven iets makkelijker kan maken lees dit dan eens: Stop wasting time!