Kapper of thuiskapper?

Naast de honderden kappers in Amsterdam zijn er ook nog heel veel thuiskappers waar je uit kan kiezen.Het kiezen van de de juiste kapper is altijd lastig. Je zoekt een goede cominatie tussen: een kapper die goed kan knippen, waar je het goed mee kan vinden en die het voor de juiste prijs doet. En je moet ook kiezen of je naar een kapper gaat of dat je een thuiskapper bij jou laat knippen.

Voordelen thuiskapper
Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor een thuiskapper. De grootse reden is vaak om het geld. Mensen willen niet meer dan €10 euro betalen voor een knipbeurt. Dit is vooral bij mannen die toch jaren lang met hetzelfde kapsel rondlopen. Een andere reden is dat ze geen tijd hebben voor een gewone kapper. Deze zijn vaak alleen overdag open als mensen aan het werk zijn. Thuiskappers zijn vaak ook in de avond actief omdat er dan veel mensen thuis zitten. Daarnaast hoef je nergens heen en scheelt dat ook weer de reistijd en kosten die je heb. Iemand kennen die kapper is, is vaak ook een reden voor mensen om thuis te worden geknipt.Vaak scheelt dit ook in de prijs omdat het een bekende is.

Nadelen thuiskapper
Hoewel er veel voordelen aanzitten zijn er ook nadelen. Naar de kapper gaan wordt door sommige mensen gezien als een hele beleving. Je krijgt een kopje koffie, je haar wordt gewassen en je wordt op je wenken bedient. Dit mis je bij een thuiskapper omdat die vaak alleen maar langs komt, knipt en vervolgens weer vertrekt. Je haar was je vaak zelf van te voren of onder de gootsteen. Nadat de kapper vertrekt zit je zelf met de rotzooi. Als er meerdere mensen uit het gezin worden geknipt is dat weer 10 minuten stofzuigen. Ook het naar binnen laten van een vreemde is voor veel mensen een obstakel. De eerste keer dat ze komen ken je de persoon nauwelijks of alleen via de telefoon.

Als je naar een kapsalon gaat zal dat wat meer tijd een moeite kosten. Maar die krijg je weer op andere manieren terug door de hele beleving die er in meespeelt. Conclusie, wil snel en goedkoop geknipt worden zoek een thuiskapper. Maar ben je opzoek naar net iets extra of verkies je kwaliteit voor gemak ga dan naar de kapper.

Geef een reactie