Beleggen met steeds grotere risico’s

In het kort kan gesteld worden dat beleggen een risico vormt waarvoor de belegger een premie terug ontvangt. Hoe groter het risico, hoe groter de kans op een hoge winst is. Hoe kleiner het risico, hoe minder winst er te verdienen valt.

Zo zijn er veel belegger die kiezen voor het beleggen in veilige producten als obligaties of steddy aandelen. Maar de trend in het beleggen slaat om en steeds meer belegger kiezen voor zeer risicovolle producten.

De markt voorziet hierin steeds meer. Al vele jaren zijn hefboom producten beschikbaar voor een ieder die bereid is een groot risico te dragen om grote winsten te behalen. Hierbij moet gedacht worden aan Sprinters, Turbo’s, Speeders en CFD’s. Met deze producten kunnen belegger een hefboom creëren tot wel 200 keer de waarde van hun belegging.

Door de populariteit van deze risicovolle producten ontstaan er steeds meer risicovolle producten. Denk hierbij aan paaropties en binaire opties die speciaal voor de particuliere belegger ontwikkeld zijn. Ze zijn zeer eenvoudig gemaakt, zodat iedereen er mee overweg kan, maar vragen wel een behoorlijke risicobereidheid voor de belegger. Als tegenprestatie kan de belegger zijn geld makkelijk verdubbelen of tot wel 350% winst behalen.

In een wereld waar alles steeds sneller en meer moet zijn is dit een logisch gevolg. De tijden van aandelen kopen en daarmee geld proberen te verdienen is voorbij. Of dit een goede verschuiving van de markt is, is de vraag. Voor de verstandige traders ligger hier tal van mogelijkheden, maar aan de andere kant, voor de impulsieve belegger ligt hier een grote valkuil om snel veel geld te verliezen.

(2)

Geef een reactie