Nederland is van oudsher een optieland. Wij waren het eerste land waar opties werden gehandeld en sindsdien zijn beleggers amper van deze producten af te halen. Wie verder kijkt ziet meer voordelen bij CFD’s.

CFD’s zijn net als Opties hefboomproducten. Een CFD is echter een stuk simpeler om te handelen. Long en short gaan gaat een stuk makkelijk en is een stuk transparanter. De prijsvorming van een optie is ook nog eens moeilijk te berekend, bij een CFD is de prijs van een index bijvoorbeeld ook de prijs van de CFD op die index. CFD’s zijn risicovol, maar ook qua risicomanagement zijn de mogelijkheden groot. Met de gegarandeerde stop wordt u ook daadwerkelijk uitgestopt, zonder dat u last heeft van slippage. En die stop mag u zelf ergens neerleggen.

Opties zijn te omslachtig wanneer ze met CFD’s worden vergeleken. En zo zijn er nog wel wat voordelen. Met CFD’s kiest u zelf de hefboom, handelt u 24 uur per dag Indices, handelt u onderweg op mobiele apps en veel meer. CFD’s zijn de hefboomproducten van nú en de toekomst. Veel optietraders zullen moeilijk kunnen overstappen nadat zij het jarenlang hebben gehandeld, maar wie een objectieve kijk op de kwestie durft te doen zal zien dat het CFD’s zijn die als winnaar uit de bus komen. Al die voordelen van CFD’s ten opzichte van opties zijn natuurlijk aantrekkelijk, maar zonder goed platform heeft u er nog niet veel aan. Kies dus een goede en betrouwbare CFD – broker en probeer het platform eerst voordat u begint. Een goed vooronderzoek is van groot belang. U moet zich als trader goed voelen bij degene waar u trade.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD’s is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico’s in kwestie volledig begrijpt.

Geef een reactie