Nog veel Nederlandse traders handelen met ouderwetse hefboomproducten zoals Turbo’s en Sprinters. Toch wordt de CFD steeds populairder in Nederland. De voordelen van dit product zijn dan ook overduidelijk.

Ten eerste is daar de gegarandeerde stop. Bij online beleggen met Turbo’s en Sprinters wordt er voor u bepaald waar u de stop-loss inlegt, bij CFD’s bepaalt u dat zelf. En de stop-loss is bij Sprinters, Turbo’s, Opties en Speeders niet gegarandeerd. Bij CFD’s is de stop wel gegarandeerd, waardoor u nooit last heeft van slippage. Een ander groot voordeel van CFD’s ten opzichte van Turbo’s en Sprinters is dat u 24 uur per dag Indices kunt handelen. Wilt u voor- of nabeurs een positie inleggen op bijvoorbeeld de Nederlandse index? Dat is met CFD’s geen enkel probleem. Online beleggen was nooit flexibeler.

Maar daar stop het nog niet. Met CFD’s bepaalt u zelf de hefboom en betaalt u geen transactiekosten op Indices en Valuta. Zo alles bij elkaar lopen de voordelen behoorlijk op. CFD’s worden ook wel doorgeevolueerde hefboomproducten genoemd en daar zit eigenlijk wel wat in. Zeker de actievere traders zullen de voordelen van online beleggen met CFD’s ten opzichte van Turbo’s en Sprinters omarmen. Goed kunnen omgaan met de risico’s is belangrijk. Met CFD’s heeft u zelf de controle over waar u de stop inlegt, maar ervaren beleggers kunnen dat prima zelf bepalen.

CFD’s hebben een flinke lijst aan voordelen opgebouwd ten opzichte van Turbo’s en Sprinters. Niet elke CFD – broker is hetzelfde, pas er een die goed bij u past. Let bijvoorbeeld op zaken als regulering, platform, aanbod, veilig online beleggen en meer. En dan is zijn CFD’s prachtige hefboomproducten om mee te traden.

Een CFD is een zeer flexibel beleggingsinstrument en kan hoge marges opleveren, maar is zeer risicovol voor uw kapitaal. Het is mogelijk om meer dan het geïnvesteerde bedrag te verliezen. Het handelen in CFD’s is niet geschikt voor alle beleggers, zorg ervoor dat u de risico’s in kwestie volledig begrijpt.

Geef een reactie