Wilt u graag beginnen met online beleggen maar weet u er nog weinig van? In dit artikel wordt er in een paar stappen uitgelegd hoe u kunt online kunt gaan beleggen. Het is voor iedereen mogelijk en beleggen kan al vanaf 100 euro.

 

Stap 1: Wat is online beleggen?

Als eerst moet u natuurlijk weten wat online beleggen nou precies is. Het is hetzelfde als de traditionele manier van beleggen alleen kunt u het nu ook zelf doen via een online programma. Beleggen is een vorm waarbij er geld word geïnvesteerd met als doel om in de toekomst wint te behalen.

 

Stap 2: Voordelen van online beleggen

De belangrijkste voordelen van online beleggen zijn de hefboomwerking en dat u ook kunt beleggen op een dalende koers. De hefboomwerking zorgt ervoor dat u inleg met een bepaalde factor wordt vermenigvuldigd. Hierdoor kunt u meer aandelen kopen en dus ook meer winst behalen.

 

Stap3: Download beleggingssoftware

Nu u de belangrijkste dingen over online beleggen weet is het tijd om beleggingssoftware te downloaden. U kunt dit gratis via een online broker doen en meestal is het ook mogelijk om eerst een demo account te openen.

 

Stap 4: Oefen met het demo account

Door middel van een demo account kunt u oefenen met beleggen. U beschikt over voldoende nep geld waarmee kunt speculeren op de werkelijke koersen.

 

Conclusie

Wanneer u genoeg geoefend heeft kunt u aan de slag met echt geld beleggen. Indien u eerst liever nog meer informatie leest over beleggen, kunt u hier een gratis cursus beleggen volgen. In deze cursus wordt in het kort de basisbegrippen van online beleggen besproken en kunt u voorbeelden zien.

Geef een reactie