Wilt u goud kopen, maar twijfelt u over het juiste moment? Het is omwille van de recente daling natuurlijk verstandig om goud te kopen wanneer de prijs waarschijnlijk weer zal beginnen stijgen. Dit is meestal het geval wanneer het economisch iets minder gaat. Zodra de economie weer aantrekt verkopen veel mensen hun investering en bestaat er het risico dat de koers weer iets terug zal lopen. U kunt met fysiek goud in principe alleen speculeren op koerswinst, dankzij de derivaten is het daarnaast ook mogelijk om te speculeren op een koersdaling (put).

Handelen in goud

Verwacht u dat de goudprijs gaat dalen? Dan kunt u beter geen fysiek goud kopen, maar toch kan u handelen in het edelmetaal. U kunt zich in dat geval richten tot de derivaten, maw: de contracten op de onderliggende waarde. U kunt ‘short’ gaan door het op papier alvast te verkopen. Zodra de goudkoers is gedaald kunt u het opnieuw goedkoop inkopen en het tegen de oorspronkelijke hogere prijs verkopen. Op die manier kunt u goud kopen en verkopen wanneer u wenst, afhankelijk van de ontwikkeling van de koers. Houd er rekening mee dat u transactiekosten betaalt voor deze beurshandel.
Het kopen van fysisch goud brengt dan weer kosten voor de opslag met zich mee.

Kapitaal investeren en beschermen

Heeft u een kapitaal van enkele tienduizenden euro’s tot uw beschikking en wilt u dit beschermen tegen de oplopende inflatie? Dan kunt u goud inkopen. Dit door gebruik te maken van een goudbaar, of enkele gouden munten. Deze producten hebben namelijk geen last van de inflatie die er plaatsvindt. Daardoor kan u de waarde van het kapitaal behouden, of zelfs versterken. Wat dat betreft doet u er goed aan om goud te kopen als een investering op lange termijn. Uiteraard mits de waarde (koersverloop) hiervan niet sterk daalt.

Korte technische analyse (2015):

Technische analyse

Geef een reactie