fitnessapparaten

Soms gebeurt het: in de winter kom je wat kilo’s aan. Maar dit heeft vaak nog meer tot gevolg. Hard voor jezelf zijn, rare eetgewoonten er op na houden, enzovoorts. Hier lees je een aantal dingen die je echt niet moet doen wanneer je aankomt! Wil je graag meer informatie over afvallen om die kilo’s er weer af te werken, bezoek dan een website voor meer informatie over afvallen op basis van koolhydraten.

Maaltijden overslaan

Eén van de grootste fouten die je kunt maken als je bent aangekomen is het overslaan van maaltijden. Hoe langer je niet eet, hoe groter de kans dat je vervolgens ergens een verkeerde ongezonde keus maakt. Door het overslaan van de maaltijd wordt de bloedsuikerspiegel onstabiel. Je kunt het best van tevoren bedenken wat je op een dag gaat eten. Plan dit vooruit en zorg dat je voldoende gezonde snacks in huis hebt, om eetbuien te voorkomen.

Dure kleding kopen

Uiteindelijk is het de bedoeling weer in die kleinere maat te passen. Ben je wat aangekomen, besteed dan geen fortuin aan nieuwe kleding. Dat zou toch zonde zijn? Een paar goed passende items is wel aan te raden, er zit tenslotte niets vervelender dan een te kleine broek.

Te veel sporten

Pas absoluut op met te veel gaan trainen. Laat jouw lichaam langzaam wennen aan beweging en wees realistisch in de doelen die je stelt. Dit voorkomt blessures. Daarnaast zorgt veel sporten ervoor dat je veel energie verbrandt, waardoor je erg veel trek kunt krijgen.

Te weinig sporten

Veel vrouwen zijn bang dat ze de armen van een kogelstoters ontwikkelen wanneer ze krachttraining doen. Dit is zeer onwaarschijnlijk, omdat vrouwen daarvoor te weinig testosteron in hun lichaam hebben. Bovendien is krachttraining wel aan te raden wanneer je wilt afvallen. De spieren verbranden namelijk ook calorieën in rustperioden; uiteindelijk verbrand je dus ook meer energie terwijl je niets doet. Als je geen zin hebt om in een sportclub vol zwetende mensen te gaan trainen kun je natuurlijk ook thuis fitnessen. Bij een bedrijf als Fitness Koerier bijvoorbeeld kun je alle mogelijke fitnessartikelen bestellen om thuis mee aan de slag te gaan. Je kunt eenvoudig een haltersetje bestellen maar ook een professionele loopband of crosstrainer. Het voordeel is dat je de deur niet uit hoeft en geen abonnementskosten kwijt bent voor het lidmaatschap van een sportschool. Sporten is bovendien niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor de geest.