De meeste mensen die regelmatig spelletjes spelen op de computer, laptop, smartphone, tablet of op bijvoorbeeld een PlayStation of Xbox zullen er wellicht (reikhalzend) naar uitkijken: de nieuwe Xbox One. Verwacht wordt dat de Xbox One eind 2013 overal verkrijgbaar is. Je kunt de Xbox One aanschaffen voor circa 499 euro. Deze 499 euro is overigens 100 euro duurder dan de nieuwe PlayStation 4. Dat belooft dus nog een hevige concurrentiestrijd tussen Microsoft (Xbox) en Sony (PlayStation). In totaal zullen er in het begin minimaal 15 games beschikbaar zijn voor de nieuwe Xbox.

Naast de vele nieuwe positieve ontwikkelingen, zijn er voor de echte liefhebbers van de Xbox misschien ook een aantal punten te noteren die minder prettig zijn en als minder gebruikersvriendelijk kunnen worden ervaren. In het verleden was het namelijk zo dat je eenvoudig spellen van andere gebruikers kon lenen. Dit wordt met de nieuwe Xbox One wel iets ingewikkelder en mogelijk zelfs onmogelijk.

Bij de nieuwe Xbox moet je namelijk een soort van code invoeren alvorens je een game kunt spelen. Deze game wordt vervolgens in jouw eigen omgeving geladen en het is daardoor niet mogelijk om spellen bij iemand anders te spelen. Het is hierdoor dus vrijwel onmogelijk om games door te verkopen. Het mooie is wel dat je eenvoudig games kunt downloaden en vrijwel direct met het spel kunt beginnen. Nog voordat je het gehele spel is gedownload. Je kunt dus tijdens het downloaden al beginnen met spelen. Hetzelfde geldt voor updates die je doet bij de spellen. Het is daarnaast ook mogelijk om via de Xbox One tv te kijken of te Skypen. Ga jij denk je de nieuwe Xbox One kopen?

Geef een reactie