Het eerste verschil wat natuurlijk direct opvalt is de prijs.

Daarnaast zitten de verschillen in de kwaliteit, de onderdelen en de kleine details.

Een paar treffende voorbeelden zijn:

Bijvoorbeeld het glas. Op een imitatiehorloge zit natuurlijk geen krasbestendig glas. Op een merkhorloge zit meestal een degelijke krasbestendige glasplaat die vaak ook nog veerkrachtig is en bestand is tegen stoten e.d.
Dan heb je ook nog de waterdichtheid, bij imitatiehorloges is het niet raadzaam ermee te gaan zwemmen, dit kan wel eens het einde van uw horloge betekenen.
Merkhorloges zijn getest op waterdichtheid en hierop word dan ook altijd garantie gegeven.
Dan heb je nog de kwaliteit van de band en kast; de originele luxe horloges worden vaak gemaakt uit massief 18 karaat goud of zilver.
Imitatiehorloges worden vaak voorzien van een goedkope gouden coating.

Voor wat betreft de garantie moet je bij een imitatiehorloge niet veel verwachten. Een origineel uurwerk word vaak geleverd met levenslange garantie. Dit is vaak het overwegen waard voor aanschaf en een orgineel exemplaar.

De onderdelen van een imitatiehorloge zijn natuurlijk niet direct zichtbaar. Indien je met het klokje heen en weer beweegt hoor je vanzelf of hij rammelt. Bij een orgineel exemplaar zul je dit natuurlijk nooit kunnen horen.
Bij twijfel kun je natuurlijk altijd een horlogemaker raadplegen. Kijk vooraf altijd of de horlogemaker gecertificeerd is voor het merk en spreek vooraf een prijs af.

Indien U twijfelt b.v. indien u een horloge in het buitenland wilt kopen ga dan eerst op internet op zoek naar de prijs bij de Nederlandse juweliers die aangesloten zijn bij een vakorganisatie. Vaak hanteren deze vastgestelde prijzen.

Imitatie horloges zijn vaak te koop op websites en niet in de reguliere handel.
Websites vaak met vage adressen of afkomstig uit het buitenland zijn niet altijd even betrouwbaar. Nederlandse websites zijn vaak voorzien van een keurmerk. Wil je weten wat een goed keurmerk is kijk dan op de websites van b.v. bekende nederlandse kledingketens of juweliersketens.
Er bestaan dus echt zeer grote verschillen tussen echt en imititatie.
Ook hier geld het spreekwoord; De prijs is het bewijs.

Geef een reactie