Pasta

ByRoger

apr 30, 2013

Eten zelf bereiden is natuurlijk leuk om te doen, dit neemt wel wat tijd in. In het begin kan het misschien wat slecht aflopen. Maar wanneer je dit vaker doet, word het steeds lekkerder. Dit is bijvoorbeeld ook leuk om samen met familieleden te doen. Met name Italiaanse gerechten zijn lekker en makkelijk te bereiden. Je kan bijvoorbeeld denken aan pasta, risotto, pasta gerechten etc..

Pasta is makkelijk te bereiden, toch kiezen de meeste mensen ervoor om een kant en klare gerecht te kopen in winkel. Dit is makkelijk in een oven/magnetron te stoppen, en vervolgens hoeft het alleen nog geserveerd te worden. Sommige pastagerechten hebben kokend water nodig, hier kan je 15 a 20 minuten in laten koken. Samen met pastagerechten is tomatensaus ook erg lekker, dit kan je koud erbij serveren, maar dit kan je natuurlijk ook opwarmen.

Pasta zelf bereiden doe je als volgt. Eerst heb je alle ingrediënten nodig. Deze bereiding is goed voor 5 personen. Neem 250 gram bloem, 3 eieren, een eetlepel olijfolie en 6 gram zout. Als eerst laat je de bloem zeven, dit doe je op een werkplaat. Wanneer het gezeefd is, maak je er een klein hoopje van en maak je in het midden een kuil. In deze kuil breek je de eieren en giet je vervolgens de olijfolie erbij. Doe hierna ook meteen de 5 gram zout bij.

Wanneer dit allemaal is gedaan kneed je alles tot 1 geheel, zorg ervoor dat het goed stevig is. Deel het deeg in, en laat het een uur in de koelkast koelen, doe dit wel met folie. Rol nu de verdelingen uit, verdeel de pasta in de gewenste vormen. Voordat je de pasta in de pan gooit, gooi je er een beetje meel overheen om het af te maken. Laat de pasta in de pan tot het een bronzen kleur krijgt.

Geef een reactie