Pasta recepten zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn zelfs ontelbaar veel pastasoorten te benoemen. Recepten met pasta zijn vaak niet alleen erg lekker maar ook heel eenvoudig om zelf klaar te maken. Je kunt oneindig veel variëren met ingrediënten als het op pasta recepten aankomt.

Pastasoorten
Zoals hierboven al genoemd is, zijn er ontzettend veel pastasoorten. Ze verschillen meestal erg van vorm en bij iedere pastasoort is er een recept dat er heel goed bij past. Vooral vanwege de vorm van de pasta. Iedere pastasoort heeft door de vorm een andere ‘bite’ en dat past weer beter bij het ene gerecht dan het andere. De regel is over het algemeen dat hoe fijner de saus is van het gerecht, hoe fijner de pasta moet zijn die je erbij serveert. Een aantal bekende pastasoorten zijn: spaghetti, macaroni, penne, ravioli, tagliatelle, cannelloni, fusilli en farfalle.

Pasta koken
Pasta heeft over het algemeen een korte kooktijd. Vooral als je verse pasta gebruikt. Deze zijn niet zo hard als houdbare pasta en zijn daardoor eerder gaar. Verse pasta smaakt meestal ook wat beter dan houdbare pasta. Maar houdbare pasta is weer een stuk gemakkelijk in gebruik. Niet alle pasta recepten komen uit Italië. Er zijn ook hele beroemde pasta recepten uit andere landen. Denk bijvoorbeeld aan Amerika met het wereldberoemde gerecht: ‘macaroni and cheese’. Het gerecht is niet heel gezond, maar wel heel erg lekker!

Wil je zelf eens wat experimenteren met pasta? Probeer dan eens wat pasta recepten uit. Je vindt ze op het internet of in bijna ieder kookboek. Buon appetito!

Geef een reactie