De Griekse keuken
De Griekse keuken krijgt steeds meer liefhebbers over de hele wereld. Wat maar weinig mensen weten, is dat de Griekse keuken één van de oudste keukens ter wereld is. De Grieken zijn erg goed in het combineren van gekookte groenten en vlees. Hier zijn dan ook eindeloos veel heerlijke combinaties in gevonden. Het koken van Griekse gerechten werd vroeger als kunst beschouwd. Het beroep kok had in die tijd daarom ook erg veel status en er zijn veel koksscholen opgericht in Griekenland. Griekenland was vroeger meerdere keren overheerst door andere landen en dat heeft zijn invloed gehad op de Griekse keuken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Griekse keuken nu heel gevarieerd is en mede daardoor erg geliefd door mensen over de hele wereld.

Griekse eetgewoonten
Grieken brengen heel veel tijd door in de keuken. Ze vinden het belangrijk dat alle tijd word genomen voor het bereiden van relatief eenvoudige gerechten. Zonder traagheid en geduld kun je namelijk geen heerlijke gerechten maken. Het onbijt is de minst belangrijke maaltijd van de dag. Volwassen slaan hem zelfs vaak over en drinken dan alleen een kop koffie. Voor de lunch wordt wel veel tijd genomen en deze wordt dan ook uitgebreid gegeten, maar de belangrijkste maaltijd van de dag blijft het avondmaal. Daarbij hoort ook zeker het beroemde Griekse drankje ‘ouzo’.

Zelf Grieks koken
Wil je zelf ook eens heerlijke, Griekse gerechten koken?  Zoek dan eens op het internet naar Griekse recepten. Er zijn er eindeloos veel te vinden en de meeste Griekse recepten zijn ook nog eens hartstikke eenvoudig. Heel veel succes en eet smakelijk!

Geef een reactie