Waar je normaal inlogt op je eigen desktop om te werken, is dit voor medewerkers met een online desktop weer heel anders. Een online desktop staat, zoals de naam al zegt, online. Hierdoor kan de medewerker vanuit wat voor computer, tablet of telefoon dan ook gewoon inloggen op zijn eigen online desktop.

Ook alle bestanden die hij op die desktop maakt, worden online opgeslagen. Door in te loggen met de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord kan de medewerken van overal ter wereld aan de slag.

Samen werken op een online desktop

Met een online desktop wordt samenwerking tussen medewerkers veel eenvoudiger. Ze kunnen namelijk bestanden met elkaar delen. Als de online desktop wordt uitgebreid met een licentie van Office 365 is het zelfs mogelijk om realtime met elkaar aan één document te werken. Hierdoor gaat de samenwerking zelfs nog veel soepeler.

Een online desktop heeft als grote voordeel dat iedereen altijd met de laatste versie werkt. Bestanden hoeven bijvoorbeeld niet meer overgezet te worden van de ene  naar de andere computer, waar nog wel eens versie verschillen in willen optreden. Met een online desktop is dit probleem verleden tijd.

Veiligheid

Veel bedrijven zijn huiverig om al hun gegevens online te hebben staan. Ze beseffen echter vaak niet dat hun eigen netwerk vaak vele malen minder veilig is dan het netwerk van een bedrijf dat een online desktop service aanbiedt. Een online desktop wordt bijvoorbeeld dagelijks geback-upt, iets wat veel bedrijven nog wel eens vergeten. Daarnaast staat een online desktop vaak geïnstalleerd op een veel stabieler netwerk, aangezien zeer veel bedrijven hier gebruik van moeten maken.

Dergelijke applicaties zijn dan ook een stuk beter beveiligd dan het eigen bedrijfsnetwerk. Door speciale wachtwoorden te hanteren voor iedere desktop per medewerker is het kraken van deze wachtwoorden ook nog eens veel lastiger, terwijl er nu bijvoorbeeld veel medewerkers zijn die niet eens een wachtwoord hebben ingesteld.

Geef een reactie