Online reputatiemanagement is het managen van uw online reputatie. Een andere benaming voor online reputatiemanagement is ORM. Een goede online reputatie is tegenwoordig belangrijk door het groeiende gebruik van internet. Internet maakt het namelijk mogelijk om gemakkelijk en snel informatie op te zoeken en te verspreiden.

Waarom is Online Reputatiemanagement belangrijk?

Online reputatiemanagement zorgt ervoor dat uw reputatie opgebouwd of hersteld wordt. Wanneer er negatieve publicaties over u, uw bedrijf of uw producten op het internet verspreid worden kan dat vervelende gevolgen hebben. Mensen zoeken namelijk vaak eerst informatie op het internet, voordat ze aankopen gaan doen of een zakendeal sluiten. De meningen van andere consumenten wordt hierbij erg gewaardeerd. Negatieve publicaties kunnen de beslissingen van consumenten negatief beïnvloeden waardoor u potentiële klanten misloopt.
Daarom is online reputatiemanagement anno 2013 erg belangrijk.

Tips voor Online Reputatiemanagement

Online reputatiemanagement kan op verschillende manieren ingezet worden. Sommige manieren zijn effectiever dan anderen. Daarom worden er een aantal tips gegeven met betrekking tot het inzetten van online reputatiemanagement.

  • Het monitoren van uw reputatie is erg belangrijk. Zo blijft u altijd op de hoogte van alles wat er over u gepubliceerd wordt. Wanneer u altijd op de hoogte bent kunt u snel inspelen op eventuele negatieve publicaties.
  • Probeer discussies op het internet te vermijden. Discussies met klanten verliest u bijna altijd. Bovendien kan dit een verkeerde indruk geven aan andere klanten. In discussie gaan op het internet helpt niet om uw reputatie te zuiveren.
  • Plaats positieve en leuke berichten op social media sites, blogs of uw eigen website. Op deze manier bent u zelf bezig met het actief opbouwen van een goede reputatie.
  • Kijk wel uit wat u op sociale netwerken plaatst. Dit kan wellicht een uitwerking hebben op de reputatie van uw bedrijf. Alles wat u plaatst op het internet zal altijd blijven rondhangen op het internet.
  • Wanneer er negatieve publicaties over uw bedrijf op het internet staan kunt u deze verlagen in de positie van zoekresultaten. Schakel hier een specialistisch bureau voor in. Zij kunnen u helpen om uw reputatie te herstellen.

Geef een reactie