Je geld beleggen in goud. Veel mensen hebben er wel eens over gehoord, maar weten eigenlijk niet precies hoe het werkt. Er wordt in verschillende actualiteiten programma’s aandacht besteed aan dit onderwerp. Sommige mensen zijn helemaal weg van investeren in goud, andere mensen vinden het maar niks. Natuurlijk moet je altijd zelf bepalen of iets voor je is, maar je kunt er wel wat over lezen om je eigen mening te vormen.

Economische crisis verantwoordelijk?

Na jaren van stijging in de goudprijs, is nu het moment daar dat er een daling te zien is. Veel mensen speculeren hierover. Het zou bijvoorbeeld kunnen komen doordat veel mensen hun oude goud gaan laten omsmelten voor geld. In deze economische crisis zouden mensen in geldnood kunnen zitten, wat dit zou verklaren. Het gaat echter om zo weinig mensen die dit doen, dat er nooit zo’n grote daling in de goudprijs te zien zou moeten zien. Er is een andere reden dat dit gebeurd..

China is verantwoordelijk

De prijsdaling van goud is ook deels te wijten aan het sterker worden van de Dollar munt. Het kan ook een rol spelen dat de Chinese Yen minder snel groeit door de sterker wordende US Dollar. Dit kan bijdragen aan de daling in de prijs per gram goud. Natuurlijk zijn er over het edelmetaal ook een aantal sterke verhalen te vinden. Zo zou de Amerikaanse centrale bank de goudprijs per gram laag proberen te krijgen zodat de Dollar aantrekkelijk blijft. Of dit daadwerkelijk waar is, kan op dit moment niet worden gezegd en is slechts speculatie. Ook gaan er verschillende verhalen rond over de Chinezen die veel goudbaren proberen te bemachtigen door het wantrouwen in de Dollar. Opnieuw gaat het hier enkel om geruchten. Voor meer van dit soort goud nieuws zoek u op internet, u zult versteld staan hoeveel berichten er worden gepubliceerd over dit metaal! En met deze kennis kunt u een voordeel hebben wanneer u gaat investeren in goud.

Investeren in Goud

Wanneer mensen gaan investeren in Goud, gaat het meestal om de future markt waar het eigenlijk om papier en speculatie gaat. Er wordt hier in feite gegokt op de stijging of daling van het goud, en hier wordt geld mee verdient. Dit terwijl investeren in fysiek goud ook een heel goede optie is. Wanneer namelijk ons geld de waarde zou verliezen die het momenteel vertegenwoordigd, is goud natuurlijk wel wat iets waard. Vroeger werd er ook gehandeld in gouden munten. Dat zou weer kunnen gebeuren wanneer ons hele economische systeem plat gaat. Let er bij het kopen van fysiek goud wel op dat het echt. Een specialist kan je hier meer over vertellen.

 

Geef een reactie