Net overleden

Als er iemand komt te overlijden is dat altijd een emotioneel moment voor vrienden, familie en anderen. Maar na het overlijden moeten er gelijk heel veel dingen geregeld worden. Net als in andere gebieden van het land kan je in Amsterdam en omstreken hier een uitvaartcentrum voor gebruiken om je te helpen deze zaken te regelen zodat u er niet alleen voor staat.

Eerste zaken overleden

Als eerste moet iedereen op de hoogte gebracht worden van de uitvaart en er moet een plek worden gevonden om de persoon op te baren. Er zijn twee locaties waar u de persoon kan opbaren: bij u thuis en bij het uitvaart centrum. Kiest u voor het uitvaart centrum, kies dan een plek waar u en uw familie ten alle tijden terecht kunnen en waar u zich altijd welkom voelt om de pijn iets dragelijker te maken.

Een rouwkaart wordt gebruikt om mensen de details van de uitvaart te geven. Hierop staan onder andere wanneer afscheid kan worden genomen, locatie, tijd en datum van de uitvaart. Vind een uitvaart bureau die samenwerkt met een drukkerij  of een eigen drukkerij heeft. Zo kan de kaart vaak het beste gepersonaliseerd worden en is er veel ruimte voor flexibiliteit.

Uitvaart kiezen

De verdeling tussen begrafenissen en crematies is ongeveer 50/50. Er kiezen nog steeds veel mensen voor om hun geliefde te begraven,  omdat ze dan het graf als een houvast hebben. Mensen die voor een crematie kiezen doen dit vaak om  het geld, zodat ze zelf het as kunnen uitstrooien of omdat het handiger is en er geen rekening moet worden gehouden met bijvoorbeeld het weer. Er moet voor gezorgd worden dat de plechtigheid geheel verloopt zoals de familie het wil. Of zoals de overledene het heeft bepaald voor het sterven. Er moet rekening worden gehouden met de kist, de bloemen, de muziek, het vervoer en de fotografie. Een uitvaart bureau in Amsterdam zou al deze keuzes moeten kunnen geven aan de familie en daarnaast ook nog een goede helpende hand bieden om de uitvaart even mooi te maken als het leven van de overledene.

 

Geef een reactie