Luxe Vakantie Tips

Hoe zorg je ervoor dat je luxe vakanties tot leven komt maar tegelijkertijd rekening houdend met hun prijskaartje? Hier zijn 4 tips om ervoor te zorgen dat u het meeste haalt uit uw luxe vakantie.

1. Lees beoordelingen

Hoewel het enige tijd kan duren om door het oerwoud van informatie te gaan dat online beschikbaar is over een bepaald hotel / attractie / tour, is dit zeker de moeite waard. Beoordelingen zijn meestal een grote bron van informatie over wat er te zien is en wanneer u het beste kunt gaan. Let op de datum van de beoordelingen – vakantie-ervaringen zijn meestal seizoensgebonden, maar wat deze seizoenen zijn varieert van plaats tot plaats.

2. Geniet van een comfortabele luxe vakantie

Vergeet niet dat het belangrijkste wat je hoeft te doen is genieten. Neem oordoppen mee / een muziekspeler om geluid van rondspelende kinderen bij het zwembad te blokkeren. Als u een hekel hebt aan vliegen, breng een aantal slaaptabletten mee – geen vlucht is immers sneller dan wanneer je er doorheen slaapt! Als je merkt dat je naast iemand zit die irritant is om wat voor reden dan ook, vraag dan aan een steward op u een andere stoel kunt zitten. Wie weet, misschien krijgt u een upgrade. Het is ook aan te raden om licht te reizen met minder bagage, en het is dan nog veel meer een stimulans om uzelf onder te dompelen in het land en wellicht ook zaken te kopen die u in uw koffer kwijt bent!

3. Heb een budget, en houd uzelf eraan

Als u zich zorgen maakt over het genereren van een grote creditcard factuur, laat u dan niet in de verleiding brengen tot het meenemen van die credit card! Zorg ervoor dat u uw wagen buiten uw chique accommodatie parkeert om lokale gerechten te proeven. Restaurants in luxe hotels zijn vaak opgeblazen vanwege hun prijzen omdat ze weten dat ze op een groot percentage van hun gasten makkelijk verdienen. Prijs hier is geen exacte indicatie van de kwaliteit.

4. Plan niet teveel

Een van de grootste ergernissen bij een vakantie is vaak dat de pauze die u verdient omslaat in stress omdat u te gericht bent om zo veel mogelijk gedaan te krijgen in de kortst mogelijke tijd, eigenlijk niet anders dan in ons dagelijks leven. Laat u leiden door wat u wilt doen op het specifieke moment, in plaats van wat u hebt toegewezen gekregen door een ander of door uw ‘agenda’. Vakantie hoort te zijn: leven in het nu!

Geef een reactie