Disc golf is net als golfen, maar dan met een frisbee. Daarom wordt het ook wel eens frisbee golf genoemd. Als speler moet je een vooraf bepaald traject in zo min mogelijk worpen voltooien. Het uiteindelijke doel hierbij is de frisbee in de polehole zien te krijgen. De polehole is een ronde metalen mand die op een standaard staat geplaatst. Boven deze mand hangen kettingen, die ervoor zorgen dat je frisbee in de mand beland en er niet overheen vliegt.

Waar speel ik disc golf?

Disc golf wordt in de buitenlucht gespeeld, en dan vooral in bijvoorbeeld parken. Hier zijn namelijk hindernissen te vinden, zoals bomen of plassen water waar je om- of overheen moet gooien. Net als bij het normale golf, is het bij disc golf ook mogelijk om in diverse situaties terecht te komen. Denk bijvoorbeeld aan dat je de frisbee over een enorme vlakte moet gooien, maar ook aan de situatie waarin je met de frisbee om een boom heen moet zien te komen.

Qua locaties, kun je op diverse locaties in Nederland terecht. Er zijn een aantal officiële poleholes, maar je kunt bij frisbee golf uiteraard ook je eigen poleholes creëren. Zo werd ooit de eerste wedstrijd in Nederland georganiseerd op een parcours dat als polehole een lantaarnpaal had. De spelers moesten toen in zo min mogelijk worpen diverse lantaarnpalen zien te raken.

Geef een reactie