Zomer in Nederland

Het is zomer. Nou ja bijna dan. Met het weer van nu (warm, koud, regen en dan weer zonnig) is het moeilijk om het in te schatten. Maar we houden goede hoop dat het echt zomer gaat worden met dagen, weken met mooi weer en aangename temperaturen. Want als het zomer is, de zon schijnt en het is super lekker weer dan lijkt alles beter en mooier. Mensen zijn over het algemeen vrolijker. Er zijn allerlei kortingen en acties wat met de temperaturen te maken hebben en natuurlijk de zomervakantie.

Zomervakantie

Zomervakantie is lekker. Je gaat ergens naar toe of je blijft hier. Want als het mooi en warm weer is in Nederland dan kan het zicht meten met de andere warmen landen zoals Spanje of een ander land. Je hoeft niet per se naar het buitenland te gaan om een goede tijd te hebben. En natuurlijk mooi en warm weer staat gelijk aan barbecueën. Lekker buiten met vrienden en familie. Praten, drinken, eten en gewoon een gezellige tijd hebben is altijd leuk.

Mensen gaan ook naar campings toe en gaan daar lekker met de kinderen daar naar toe. Of vliegen naar het buitenland. Vakantie lekker, je kan je dan helemaal laten gaan en ontladen. Het is heerlijk toch als je voor een paar weken per jaar geen verantwoordelijkheden hebt. Geen zorgen anders dan waar gaan we s’avonds eten en waar kunnen we eventueel gaan stappen? Natuurlijk doe je dit als je geen kinderen hebt. Maar zelfs dan is er genoeg te zien en te beleven overdag.

Nederland is mooi

Zelfs als je niet op vakantie gaat heeft Nederland vele mooi plekjes die je kan bezoeken. Je kan natuurlijk ook gewoon op vakantie gaan in Nederland zelf. Je zou het zelf niet zeggen maar vele toeristen komen vanuit het buitenland hier naar toe om vakantie te vieren. Je kan misschien denken waarom gaan mensen die ergens anders wonen helemaal naar Nederland toe. Maar het kan ook andersom. Waarom gaan we naar het buitenland als het hier net zo mooi is?

Mocht je thuis blijven dan zijn er ook zat dingen die je kan doen. En misschien hou je helemaal niet van een actieve vakantie maar wil je gewoon lekker thuis met een boek in de tuin zitten. En als je dan kinderen hebt kunnen die gewoon zichzelf vermaken met buiten speelgoed. Dat is het mooie van kinderen, die kunnen zich prima vermaken waar ze ook zijn.

Bron: Clip on zonnebril