Led Lenser zaklampen

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende merken met zaklampen. Tien jaar geleden was het heel eenvoudig. Wilde je een goede zaklamp, dan kocht je een Maglite. Vandaag de dag zijn er veel meer merken zoals bijvoorbeeld Led Lenser. Over dat merk gaan we je wat meer vertellen.

Led Lenser

Led Lenser is een bedrijf dat in de jaren 90 is opgericht door twee Duitse broers. De broers vonden dat het tijd werd voor betere zaklampen met nieuwere technieken én een fraai design. Met slechts 1000 DM op zak gingen ze aan de slag en ontwikkelden hun eerste zaklamp.Tegenwoordig is Led Lenser dé concurrent van o.a. Maglite. Het bedrijf is onlangs overgenomen door het bekende merk Leatherman.

Advanced Focus

Het bedrijf is met name bekend geworden vanwege het Advanced Focus systeem. Dit systeem stelt gebruikers in staat om de zaklamp met één hand scherp te stellen. Daarnaast maakt dit systeem gebruik van speciale lenzen die er voor zorgen dat er geen blinde vlekken in de lichtbundel ontstaan.

Garantie

Het merk staat voor kwaliteit. Dat merk je ook aan de garantie op de producten. Led Lenser zaklampen hebben 10 jaar garantie op de behuizing en 5 jaar garantie op de overige techniek. Niet gek. Dat durf je als bedrijf enkel als je zeker weet dat je een goed en degelijk product maakt.

Materialen

De behuizingen zijn gemaakt van hoogwaardig vliegtuig aluminium. Enkele modellen zijn gemaakt polycarbonaat om gewicht te besparen. Hoe dan ook, alle behuizingen zijn oersterk en spat waterdicht. Deze lampen kunnen letterlijk tegen een (op)stootje.

De lampen zelf zijn LED lampen met een enorm hoge lichtopbrengst. De speciale LEDS zorgen daarnaast voor een zeer helder wit licht.

Voor wie

Led Lenser zaklampen zijn er in alle prijsklassen dus in principe voor iedereen beschikbaar. Wel zien we dat deze lampen vooral populair zijn bij outdoor liefhebbers en mensen die werkzaam zijn bij hulpdiensten. Steeds mee politieagenten en beveiligers geven de voorkeur aan een Led Lenser zaklamp boven een Maglite. Wat ons betreft meer dan terecht!

Als laatste zijn er nog speciale series voor speciale beroepsgroepen en gebruikers. Voor de industrie is er een Industrial line. Voor duikers en Diver serie en voor beveiligers en soortgelijke beroepen de Tactical serie. De M (microprocessor) serie is de nieuwste serie voor allround gebruik.

 

 

(27)

Geef een reactie